طلا در سال 2015 با 1.8 درصد رشد به بالاترین سطح رسید. در حال حاضر میزان ذخایر طلای جهان 3211 تن است که بخش عمده آن را کشور مکزیک تولید کرده است. میزان تولید طلا در مکزیک با 18 درصد رشد از 112 تن در سال 2014 به 133 تن در سال 2015 رسید. میزان تولید طلا در اندونزی و قزاقستان به ترتیب 20 و 29 درصد در سال گذشته میلادی رشد داشته است. بهای جهانی طلا از سه سال گذشته روند صعودی خود را آغاز کرده است. این رویه کارگران معدن را در شرایط مناسب و سودآوری قرار داده است. در ادامه با 10 معدن طلای بزرگ جهان آشنا میشویم که بیشترین ذخایر تولید طلا را دارند.
موریونتائو (Muruntau)
معدن طلای موریونتائو در سال 1958 در صحرای خشک قزل قوم ازبکستان کشف و بهرهبرداری از آن در سال 1967 آغاز شد. معدن موریونتائو بزرگترین معدن روباز جهان است که بیش از 580 متر عمق دارد پنجمین معدن عمیق جهان محسوب میشود. علاوه بر طلا این معدن شامل ذخایر فیروزه و آرسنیک نیز است. بسیاری از زمین شناسان معتقدند موریونتائو بزرگترین معدن طلای جهان است. گفته میشود حجم ذخایر طلای این معدن بین 2500 تا 5300 تن است.
گراسبرگ (Grasberg)
بالای یک کوه در منطقه زلزلهخیز پاپوآ، نشست زمین به کشف یکی از بزرگترین معادن طلای جهان منجر شد. این معدن علاوه بر حجم بالای ذخایر طلا، دومین ذخایر مس جهان را در خود جای داده است. این سایت شامل دو معدن روباز و یک معدن زیرزمینی است و تقریباً 18 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. همه طلای معدن گراسبرگ تا سال 2021 استخراج میشود.
گلداسترایک (Goldstrike)
در سال 1987 شرکت آمریکایی “باریک” این معدن را در شمال نوادای آمریکا خریداری کرد. معدن گلد استرایک بزرگترین معدن طلا در شمال آمریکا است و حدود 1700 نفر در آن مشغول به کار هستند.
کورتز (Cortez)
معدن طلای کورتز در مرکز ایالت نوادا قرار دارد و حدود 4 هزار معدنچی در آن مشغول به کار هستند. با کشف طلا در ایالت نوادا، شرکت “باریک” فعالیت گسترده خود را در ایالت شمالی آمریکا آغاز کرد. این شرکت با پرداخت 153 میلیون دلار امتیاز استخراج طلای ایالت نوادا را تا سال 2020 کسب کرده است. این شرکت سالانه 300 هزار اونس طلا از معادن ایالت نوادا استخراج میکند.
پوئبلو ویجو (Pueblo Viejo)
معدن پوئبلو ویجو روی تپهای سبز در 60 مایلی شمال سانتودومینگو پایتخت جمهوری دومینیکن واقع شده است. دو شرکت کانادایی با پرداخت 610 میلیون دلار امتیاز استخراج طلای این معدن را کسب کردهاند.
یاناکوچا (Yanacocha)
معدن یاناکوچا در ارتفاع 4572 متری از سطح دریا و در شمال پرو واقع شده است. این معدن به مساحت 860 کیلومترمربع بزرگترین معدن در آمریکای لاتین محسوب میشود. بهرهبرداری از این معدن در ماه اوت سال 1993 آغاز شد و در حال حاضر تحت نظارت بانک جهانی کنترل میشود.
کارلین (Carlin)
معدن کارلین در ایالت نوادا حدود 75 درصد طلای امریکا را تولید میکند. این معدن متشکل از 3 گودال روباز و 4 حفره زیرزمینی است. این معدن بیش از 50 سال عمر دارد و همچنان در آن طلا یافت میشود.
پناس کوئینتو (Peñasquinto)
این معدن روباز در استان ساکاتکاس مکزیک واقع شده است و بزرگترین معدن روباز در مکزیک محسوب میشود. پناس کوئینتو بزرگترین ذخایر نقره جهان را نیز در خود جای داده است. در سال 2010 سایت جدیدی از روی و سرب نیز در این منطقه کشف شد. شرکت کانادایی گلدکورپ با دریافت 25 درصد از ذخایر نقره این معدن، روند استخراج از این معدن را بر عهده گرفته است.
لَهیر (Lihir)
این معدن در جزیره پاپوآ گینه نو در سال 1982 کشف شد و در سال 1997 به بهرهبرداری رسید. معدن لهیر یک منبع سرشار گوگرد نیز است. شرکت استرالیایی نیوکرست امتیاز بهرهبرداری از آن را به دست آورده است.
بادینگتون (Boddington)
معدن طلا و مس بادینگتون در جنوب شرقی شهر پرث استرالیا واقع شده است و بزرگترین معدن طلای این کشور به شمار میآید. از سال 2011 تاکنون بیش از یکمیلیون انس طلا از این معدن استخراج شده است. میزان ذخایر این معدن 19.5 میلیون اونس تخمین زده میشود.